Tuesday, June 2, 2015

Kisahnya Hidup Berkenderaan

Pembinaan Stesen Keretapi Sungai Petani telah siap sepenuhnya, tempoh DLP (defect liability period) oleh Meridian Contracts Sdn Bhd kepada MMC-Gamuda JV Sdn Bhd telah pun berakhir 15/5/15 yang lepas.Bayangkan kerja maintenance selama 2 tahun terpaksa dilalui...Kereta Biru Honda Civic EJ  ini juga berjasa dan juga telah berjaya memikul 5 bag simen ( 1 bag = 50kg)..fuhhh..250kg..tak tau macamana dgn dia punya suspension / absorber...sekarang dia di kampung..tengah berehat-rehat dan santai...


Sekarang KTMB telah pun menguji keretapi elektrik yang baru untuk kegunaan penumpang mereka dari Pdang Besar ke Ipoh dan seterusnya ke Kuala Lumpur..Dijangka bulan September untuk aku dan yg lain-lain merasa duduk dalam perut keretapi elektrik..nasib le sebab dah jadi weekend husband (twice a month -alor setar-selayang)..aduss..sekurang-kurangnya tak lah teruk sangat nak services Hilux syarikat.Sekali services saja lebih RM150.00..Tapi tambang keretapi elektrik baru ni belum ditentukan lagi oleh KTMB..jangkaan mungkin 30% lebih mahal dari harga bas ekspress (jangkaan aku sahaja)..



1 comment:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

Islamic Clock