Wednesday, November 19, 2008

Keadaan semakin parah...




Semalam aku dan staf yg lain (cuma 2 org ja,3 sekali aku) telah mendapat berita yang memgemparkan..Senior Project Manager aku dah amik on leave panjang selama setahun..wah! keadaan kat Jeniang ni semakin gawat..kerja aku semakin bertambah, semua urusan dia sebelum ni aku yg kena tanggung..Pehh!! cantettt..Semakin pening dan berserabut kepala ni..mampukah 3 org (aku (suma keje),gemok (supervisor cum site agent),cha loi (kerani cum QS) menguruskan projek yg rega RM66.5 juta dan 3 site utk dijaga..Hurm...semakin getir cabaran ni..lom kira masalah len lg..

15 comments:

Qaseh.Darwisy said...

Waaaaa....gawat + gamat nih...gila..tough btl.sbr bro..hope smua ok..sng nak naik pangkat nih nti..

LiPaNkEtaWa said...

wahh..
predy g vietnam ka?
wan ko tak sebut pun?dia g mn?
aku pun dok ada krisis ni..rasa cam nk blk keja jeniang ja ni..
tanya eng bg aku gaji sd bleh?

UXOP said...

lipan ketawa:
predy ada mslh family la..
wan dok ipoh..blom siap agi
Singapore kn bagus?ada kosong ke sana sbb aku pun nk rasa jd pendatang dgn izin utk cari duit kat sana..kih3
Eng ckp boleh blah..SD xde..RUPIAH ade..ko nk ke?

UXOP said...

Cik Qaseh/Ninie
tk mao naik pangkat..nk nek gaji jer.boleh?.skang xde yg ok kalu project tenat..kenape aku tk suka design consultant?sbb xde kerjasama..ari2 tukar design..

hanis said...

all da best...
believe in u

mountdweller said...

Kalau tak tahan lebih baik belah! kalau kerja dengan separuh hati dan tiada keredhaan di dalam diri tidak akan ada berkatnya.

Carilah kerja yang membawa keberkatan dengan melakukan kerja dengan ikhlas dan sepenuh hati.

wallahu aklam.

UXOP said...

Cik Hanis :
Tima kasih dgn kata2 sokongan tu.(^-^).sy tgh berusaha setakat yg mampu..skang ok lg..

Pakcik Din :
Selagi boleh bertahan,kita kene teruskan..mngalah awal tidak sekali..bila dh tak mampu baru kita berundur sbb rezeki kita ditentukan bukan kat situ..

o-y-e-t-t said...

huisshhh....kasik wa jadik lu nyer sub con laaa...

UXOP said...

sahabatku oyett:
Lu mau jd subcon aaa..aiya!! nnti bulih gulung tikar sekali gulung daun rokok maa..ini kelajaan sudah tatak manyak luit,3 bulan aaa sangkot-sangkut..

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku,

Bertenanglah..InsyaAllah, semuanya akan kamu dapat hadapi dan atasi..

Mak Cik hari itu pergi ke ICU tengok sepupu sakit, dah lama terlantar..berkomunikasi dengan isteri melalui kelipan matanya sahaja. Itu sahaja yang tinggal.

Makan ikut tube terus ketekak yang ditebuk doktor, supaya tube terus ke perutnya. Susu khas saja.. Hanya tinggal kulit dan tulang. Inilah Parah...

InsyaAllah, problem kerja kamu, kamu boleh atasi.

UXOP said...

Wa'alaikumussalam Makcik :
Betul juga kata makcik tu,dugaan sy cuma skit je..Teruk juga keadaan sepupu Makcik tu..harap2 dia tabah & redha menghadapi ujian dari Allah..sama2 kita berdoa moga Allah meringankan penderitaannya

Danielle_Corleone said...

btul2 memberi cabaran ni.

man_helang said...

ahhh...kacang pis jek tu...ko bg aku site tu dlm 5 bulan aku kasi setel...dgn syarat si gemok kasi reject...ha ha ha

UXOP said...

Danielle_Corleone :
Cabaran Camel Trophy gak kira ni..bukan cabaran cari reta karun..hehe

Man helang :
Aku up skit lg,bagi ko 12 bulan dgn syarat Gemok tolong tido kt site opis..kaw.kaw.kaw..

UXOP said...

Danielle_Corleone :
Cabaran Camel Trophy gak kira ni..bukan cabaran cari reta karun..hehe

Man helang :
Aku up skit lg,bagi ko 12 bulan dgn syarat Gemok tolong tido kt site opis..kaw.kaw.kaw..

Islamic Clock