Friday, February 19, 2010

Imaginasi Batik

Masa balik kampong aritu,saya sempat melihat kecantikkan corak2 dan warna kain2 batik di Kelantan..teringat pulak kisah lama lepas SPM setelah memerah otak di kelas E=mc2.Sementara menunggu result keluar,saya telah men-trainning-kan diri melukis batik utk duit sampingan..Ni dah tinggalkan 14 tahun sudah,tangan pom dah keras mcm kayu,imaginasi (idea) pom dan ketinggalan zaman.Dulu kami kene bersaingan dengan Batik Esklusif (design yang simple tapi tone warna yang menarik dan direka khas oleh butik2 terkenal),design kami cuma bunga tabur shj,pastu di-kaler pulak oleh mereka2 yg veteran (biasa makcik2 yg berusia 40-50 tahun dan kaler ikut suka janji chantekkk)..ahhhaaha..

8 comments:

pink_butterfly said...

haihh, klu corak batik cmtu, xnak la sy beli...ekekekek

LiPaNkEtaWa said...

perggh..
incik uxop mempromosi diri sendiri tuu..
wakaka..

imHepPie said...

tpi batik mahal wuuu~

moy said...

ade org ke nak beli corak kain muke uxop .. wakakak

UXOP said...

Cikgu Yann PJ,

Haihh..corak tu ada satu jek dlm malaysia..lagipom ingat nak bg free of charge sj kat cikgu..ahhaaks

UXOP said...

Lipanketawa..

ang bohong kat aku nooo...takda aapaapomm nih..

UXOP said...

Cik Mimie..

ntahnya batik tu mmg mahal pasaipa tah...nak kena buat YES jugak ni..ahhakss

UXOP said...

Pn.Moy..

Tahniah sbb anak2 dh besar dan sihat2..

Mmg takda org nak beli sbb tak cukup kain suku inci nak buat baju..hehee

Islamic Clock