Sunday, July 12, 2009

Coretan Petang Ahad

Salam semua..mula2 sekali nak wat announcement ; saya ingin meminta pertolongan kepada bloggers dikawasan utara terutama sekali Penang,jika ternampak keter REXTON hitam plet no :PGE 3628 yg dicuri dari boss saya,sila gitau balai polis berdekatan..keter itu dicuri depan umah kat Parit Buntar..dari maklumat yg ada keter itu berada di Penang dan terlibat dlm satu rompakan kat sana..suspek org melayu..pertolongan anda amat dihargai
...............................................................................................................................................
Semasa menangguhkan aktiviti bblog yg lepas,saya dapat menghijao kan mata saya dgn pemandangan dari atas bukit..bukan bukit Keluang bukan juga Bukit Bintang..jauh sekali nak ber-camping campong nih..huahaaha..ni semua sbb kerja..peruntukan telah ditambah sebanyak RM20M tuk tangki air di Kota Bukit,Jeneri/Pendang..

Bukit 1 : Bukit Jeniang (Tangki air 10juta liter air)..

mmg kene siapkan secepat mungkin..dlm pembinaan..sblom ini ia adalah hutan buloh,keruing dll.blom kira hostel babi2 kt celah hutan agi,ular & rimau kumbang tu mmg de..nk naek sblom jalan sementara siap adalh 1jam..bila jalan siap cuma 10 menit je .lambat pembinaan sbb duit blom ada dari kerajaan negeri.

2)Bukit 2 : Kota Bukit..(Tangki air 2.5juta liter ayyak)

Bukit ini mmg teruk..nk naek pon dh dekat 2jam..bila naek dh malas nak turun sbb bila turun nk kena naek balik dh malas..muhaahaa..mesti pening baca ayat nih..hehe..so kene bawa bekal makan siap2..dulu sini ditangguh sbb duit tak cukup.skrang duit tabung dh cukup..

Exactly dua2 pembinaan ini tidak lah mengganggu struktur pembangunan alam sekitar disini..pokok2 ditebang dalam keadaan terkawal..bila siap nanti pokok2 & rumput akan ditanam balik utk memhijao kan kawasan sekitar..jd tiada unsur2 merosakkan alam..cuma kekuatan tanah sahaja yg ditakuti..tapi mmg terpaksa demi bekalan air utk rakyat disini..

Kedua2 bukit ni juga telah menyebabkan urat2 kaki saya berselirat dan kejang..tapi masih bolih maen futsal agi..setakat tingkat 4 tu cam kacang je..hikshiks..owhh de owang marah nnti..ok lah sini saja dulu sbb saya tau anda suma boring baca..

P/S : Kepada pakcik-makcik disini,sila tolong jgn panggil saya tuan Engr..saya orang kampung biasa je..tak sedap hati bila owang panggil saya begitu..kita suma sama saja walpon kerja itu berlainan ..saya ttp hormatkan owang2 kampung sini k..

8 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

incik engr.

owh incik engr.

sy nak btow sesuatu, sy x kenal pom REXTON HITAM tuh, camane ghupewwnye ae? nak google, malas. aduyai.

hamboihhhhhhhhhhhh. sodap2 ngata den yew. setakat bukit bukau gunung ganang tuh, den main lompat je tau. haha. apatah lagik tingkat ompat. nganganganga.

sekali lagik.

owh incik engr!

UXOP said...

Lol que..

Ohhoo..tgk dh pon mndatangkan anger dari persatuan mendaki bukit UM..muhahaaa..

aduyaaiii..sgt sedey jika owng panggil bang uxop gitu..bukan apa takut mndatangkan unsur2 riak & bangga diri..bila jd gitu kita tkkan pandang org lain setaraf dgn kita..kalu bulih nk elakkan jd gitu..biarlah bang uxop miskin dari menjadi bangga diri gitu..

Rextom hitam tu kaler hijao,pastu ada sportrim 20inci berbintang2 dan de logo Gen2 ..hikshiks..

azizan4444 said...

mencabar gak keje demo bro..kalau kawe mmg ssh nak lepas naek bkt tinggi2 ni wlpon body fit.huu.

ps:sapo la punye keje,suke sgt duk curi...

LiPaNkEtaWa said...

dah kena dah Rexton tu?
dl Jimny puteh,la Rexton itam plaks..
ni trick ja wei..kompeni takda duit la tu..nk klem insurans..
hahaha...

ang tanya tgk CM kot2 dia subahat..

pink_butterfly said...

uxop~

haii...rama2 dtg balik singgah kat cni...=)

miss me takk???hehe...


oohoo, ada tag yer...nti sng2 yn bwat ye...skg tenet problm la...slow giler!

UXOP said...

Azizan4444..

Jijan..ni keja pening kepala..mmg keno fit selalu tp bukan jd mat pit..beringat tuh..haahaaha

Hok curi tu org kito la..baru td jumpa bomoh..mat pit depan umah yg curi..sbb xdo bukti maka keno wat cara bomoh jugak..nnti dia rasa la bahana tu..

UXOP said...

Lipan..

tu la dia ang nih..asyik2 dok ingat CM..rindu ka?? haahaa..WKU2833 tu pon Eng dak mau naek dah..pening kepala dia..cermin retak,kotor dlm luar,enjin nk bersepai..org jenis mana dia nih aehh..kami dh puas nasehat,kutuk depan2 tp jenis hati kering ni yg payah..

Jimne puteh tu angkara sapa ehh..aku rasa2 ang pon tau..muhaahaa

UXOP said...

Yann..

yeyyy..akhirnye..cik rama2 datang hinggap jua di taman permainan ni..hihi

opcoz3x..me miss u..ingatkan dh tak ingat uxop dh..ehhee.(gatainye shayye)..

Xpe lah Yann..selow2 pon dak pe..janji Yann tak ponteng kelas dah le..hihi..

Slamat stadi hard n jgn lupa bila rehat minum kerret susu spesel punye k..

Islamic Clock