Wednesday, June 10, 2009

Adakah ini masanya utk meninggalkan segala-segalanya


Sebenarnya ini adalah cita2 aku selepas SPM..tapi opcoz susah skit sbb mak aku tak mau aku terbang jauh2.."mu jangan kerja jauh2,susah nak kelik bila aku sakit nanti"..mmm..tergiang-giang kat telinga ni agi..selalu tengok flight turun/naik masa gi skolah sbb otw dari umah ke skolah kene lalu tepi airport..aku dh apply tp tak jadi sbb kata2 tadi..tapi xpe..bukan takleh cari makan kalu tak jadi pilot pon..
Adakah belog ini juga terpaksa ditinggalkan?..hmmm..ntahhh..tgk keadaan juga..menulis dah sebati dlm diri,tp masa saja yg membantutkan..kalu aku masuk kelas sastera dulu kan ok..mesti dh jadi penulis citer antoo dak pon crime stoly..ehhee..crime story..
Mgkin sudah sampai masa kene tinggalkan banyak benda....
Woiiiii.....bangun!!! ..ehhh..wahhh..rupernye Jimi the gimick ler...
Arini dok sembang dgn Konsultan dari ZAABA S/B, Dr.Hj.Mohamad & Ir.Hj.Talib yg baru tiba dari KL..pasal peng-kopratan JBA Kedah..suma Jabatan2 kerajaan nak diswastakan..Pengurusan & staff dh kelam-kabut ditukarkan ke JKR bagi yg tak mau join badan koprat..dan dgn sedey di isytiharkan bayaran kemajuan kami akan tertangguh sehingga 8 bulan..nak kene makan pasir le..menyusahkan org tul..Suma nak swasta yek..tuk rakyat marhaen nak tinggal ape ye....aku ingat kalau Putrajaya boleh dpat untung besar mesti diorang pon akan kopratkan bangunan Putrajaya tu...
Jadi mungkin (harap2 tidak lah) terpaksa tinggalkan pekan yg damai ini sbb kebengongan meker2 yg hanya nak untung saja...antara yg mgkin jd pilihan:
1)Sinclair Knight Merz Sdn Bhd
2)Sarawak Shell Berhad
3)Namm Fatt S/B
4)Air Bandung Pasar Malam S/B
Meker2 tgh tunggu jawapan,..aku serba salah sbb bila dok kompeni besar macam2 leh jadi..lobi-melobi boss, tikam belakang & opcoz entertaiment yg melampau-lampau..haram tul..
Aku ingat nak pilih no.4 je...ehh..dh lambat ni..nak gi suh artis-artis (tukang2) dari indon wat keter sorong tuk tempat jual air bandung dan bali....
lagi sekali aku ditinggalkan keter buruk ku..dia majuk n nk sopping 2.5k lak..nnti dia dpt jantung baru..sabow2...

8 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngeeee.. adessss..

lol sokong arggh!

buat jerk bisnes air bandung, agagag.

ha? kete buwuk tuh ganti jerk ngan jantung lolly. lolly relakan. gulp! ngeeeee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngeeee.. adessss..

lol sokong arggh!

buat jerk bisnes air bandung, agagag.

ha? kete buwuk tuh ganti jerk ngan jantung lolly. lolly relakan. gulp! ngeeeee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

eh nape du2 skali kuar?

COP2X!

sila jangan berhenti bBELOGing oke?

aku shayyaaaaang sama belog kamoo. hihi

UXOP said...

Lol..
opcoz jika kamoo cakap gitew..

besness air bandung itoo akan diteruskan kt dpn JKR TM tu...tepi Pntai Timur..ekeekee..sila hadirkan diri ya..

Owwhh..relakan..
Sememang-sememang..jantung Lol dh tertepek tepi jantung dia..
Jantung dia je ke,kt tuan dia ni?..ngeeee...

LiPaNkEtaWa said...

blah jgn tak blah weh..
bila lg..

p/s:aku dh tak sabaq nk nek keta enjin baru..yehaa..



http://chada79.multiply.com/
..n a t u r e i n m o t i o n..

UXOP said...

Lipan..
Eng degil sungguh..dia nak tunggu duit payment..mmg lmbt..
Namm Fatt ada la..tp aku mls lagi nk pindah..banyak barang,peti,mesin basuh,dapur..mana muat nk angkut suma..

Keter aku ujung bulan baru gi amik enjin..skang ada workshop..lambat agi nk rasa..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

grrrr,, nape x tepi kedai abah lol aja?

kan sonank t p usha2 bang uxop. agagaga.

wahhhh! kontroversi ayat kamoo.ngeee.

UXOP said...

Lol..
opcoz le..nnti sape nk bancuh air bandung & bali tu..
bang uxop pndai wat air 100plus & air kok je..hihi..

usha xpe..jgn tommbook pewoot bang uxop dh la..

owhh..kontoversi ke..xpe2 nnti mohon maap kt Mr.Lolly dlm paper..

Islamic Clock