Sunday, June 7, 2009

Sahabat Jauh Dekat


Lepas surf belog PuteraArry ptg td kt N3 bagai isi dgn kuku, tetiba teringat member2 lama..owhh i miss u all..agaaga..kalu jumpa mesti ngecoh cam tahun lps kt kenduri Mat Camp.tp i maloo skit sbb trang tang tang..tp kita suma mesti jumpa agi..start dr ITM Penang,ITM Arau & Shah Alam smpai dok umah kt Pntai Dalam..we all like brothers walpon korang dh berpangkat2 dh dlm gomen..i je dak mao masyuk gomen..

Pagi tadi gi opis JBA SP agi..iskk! ari cuti pon kene keja..kul 12 dh nak balik,pewoot pon dh krok.krek..lapo..so nk balik goreng kopok lekor dlm peti..
Tiba2..ting.tong.ting.tong..hepset bunyi.."Lat..apsal kol aku,"aku wat-wat tanya.
"ang jd nk gi wedding Kandar kn sabtu ni,aku polo ang sbb kn tu kt negeri demo,"Lat berselamba smbil lipat kain..ehhee..saja tambah bab lipat kain tu..
"Owhh..dh janji..tp fulus dak brapa cukup sbb dh bagi org tua wat wedding adik aku,"aku tersengih-sengih..
"No hal..aku top-up sket2..okeh,"Lat pujuk..
"K..set..err..anak ang sihat ke..bila nak kawin lg,"soalan takecare N maut dari aku..
"Anak aku sihat..kawen biar dulu..ang dh lama dak mai main tom-tom bak dgn anak aku ni,"Lat gitau..
"Laen kali..ang dok Parit Buntar..jauh sngt..tp windooo kt anak ang le.."aku jawab poyo..
"ikut ang lah..jumpa minggu depan..k..salam,"dia letak tipon

Mmg dh lama dak jumpa Lat ni..semenjak wife dia passaway ms lahirkan anak pompuan dia 2thn lps, kami jumpa sekali je tu pun ms kenduri arwah N cukur jambul..Walpon dia J41 kat JKR Penang tp ms nk jumpa tu mmg xde..contact2 dgn mmber suma tu ada..Kagum dgn dia sbb dpt besarkan anak sorang diri dgn bantuan keluarga mertua..pastu bayar 2 keter n umah sorang2 lps wife meninggal..kuatnya semangat dia utk besarkn anak pompuan cute itu..

my friend-my friend.. aku tau demo-demo suma (kelate,johor, selangor,kedah,perak,melaka,nogori & sarawak pon ade) mmg nk wat perjumpaan lagi kn..time tu mesti meker-meker nk kutuk aku..chesss..

4 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nguehhhhh2.

ha tu la. umo bang uxop tahap WAJIB kawen nih. (cehh, kutuk jugak).

so, kawen cpat2. dpt anak pom cepat2.lalallaa.

UXOP said...

Lol..
tunggu puteri lilin parut kelapa le..
Ntah la Lol..belum smpai masa agi kot..jodoh pon xde lagi..
sapa le nk abg uxop ni Lol..
uhukks..
smpai masa tu kawen lah..sabar je

pink_butterfly said...

tgu puteri lilin parut kelapa?

hmm...unique answer...

hehe...


nak taween jgk!

UXOP said...

Yann..
Ade ke puteri lilin?hope2 ade le..
parut kelapa tu tuk meker2 yg rajin nolong org tua masak..

Nak tawen yee..meh pindah kelate..nnti nk ngantar sedulang lilin tuk Yann..

Islamic Clock