Monday, June 29, 2009

N3 tuk hilang rasa marah..

Sebenarnya saya bukanlah jenis manusia perungus (cepat marah), tapi arinih supervisor saya betul2 dah mencabar kebaikan saya..bila boss gitau boleh wat keje nih,dgn angkuh(jenis nk lebih pada orang lain tp mls belaja) dia jawab leh buat..padahal ilmu didada kosong/tak tahu apa..walpon keja dh 7tahun tp kita semua bukan boleh pandai dalam suma hal..disebabkan kedunguan dia itulah banyak masalah berlaku ditapak keja(keje ikut suka dia)..buat benda dak mahu gitau Project Engineer dia dulu,bila ada masalah terhegeh-hegeh datang..aduyaiiii..rasa nak terajang jek kat muka dia..tapi..cepat2 amik wuduk takut2 jadi sungguh,tapi ttp kene maki dgn saya tuk pengajaran dia ...dh la baru sembuh dari demam.eee

Tuk ilang sikit agi rasa anger ni,maka nak tulis citer lusyu skit..baguih menulis nih..mmg leh ilang rasa marah..Alhamdulillah..

Dalam sebuah universiti dalam malaysia (bukan UM ye), terdapat satu kekosongan tempat untuk meker2 yang nak masuk PhD (Doktoret ni) Jurusan Psikologi..memandangkan terdapat lagi 4 calon Jenius tahap kelapan dalam siri kuarga Ultraman yang menanti tuk mengisi kekosongan itew,maka pihak pengurusan universiti terpaksa membuat satu temuduga khas dan soalan khas untuk meker2 yg jenius ntahapaapatuh...
Maka hari yang ditetapkan pon tiba..dalam bilik itew ada 4 orang student Jenius dan seorang penemuduga iaitu Dokter Sizuka Jimni (dia ni mmg suka syaiko student2,smpai diorang mengelarkan Dr.Sizuka tuh dgn nama Seikogolok...muhahaaa..Jam di bilik dh kul9..maka sessi temuduga pon bermula...disebabkan masa suntuk maka Dr.Sizuka Seikogolok telah terus gi ke soalan khas tuh...

Dr.Sizuka : "Memandangkn kamu ni Jenius maka saya terpakse mereka satu soklan khas tuk kamoo."

Students : "Ekk..ellleehh..senang semey-seh je tuh..

Dr.Sizuka : "K..Apakah yang paling laju sehingga otak manusia tak sempat pikir bila ia akan berlaku."

Student 1 : "ohhooo..sonang jo tu..jawapannya kelip mata...

Dr.Sizuka : "Mmm..betul,mmg bulih diterima akal.Kamu student 2..apa jawapan kamu"

Student 2 : "Bunyi guruh...

Dr.Sizuka : "Hurmmm..betul jugak..kelajuan bunyi mmg tak dpt dijangkakan..kamu student 3?"

Student 3 : "Errr..saya rasa cahaya keluar masa buka lampu..

Dr.Sizuka : "Pon ada logik juga..emmm..pening nih..kamu student 4?

Student 4 : "Pada firasat saya..emm..berak cair..sebab kalu dh nak berak,mesti kita dak sempat kelip mata,pastu tak heran dgn bunyik guruh yang kuat dan tak sempat buka lampu kerana mmg dah tak leh tahaaaannnn..mesti dia kuar gak...muhahaa..

Dr.Sizuka : " Ya lah..saya setuju benar dgn jawapan bengong kamu tuh..jenius 38juta kali kamu nih..

Maka Student 4 yang berfikiran jenius melampaui ituh dapat tawaran ke peringkat PhD..erkkkk

8 comments:

LiPaNkEtaWa said...

aii..
takkan marah kot..
dl ang sayang sgt..smpai nun ke utara ang g jemput dia..
pagi2 buta lak tu..haha..apa cerita??



http://chada79.multiply.com/
..n a t u r e i n m o t i o n..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahaahahhahahaha.

nak gelak lagik.

wahahahhaahhahahahahahahahahahahahahhahaaahhahahahah.


wa. suker tahap gaban.

insap.

nak amek wuduk jap pastu smbg komen entry.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aduih bang uxop, nak gelak lagik voleyhhhh?

sangat lushu tau jwpn keompat tuh. tp logik gak. bang uxop penah merasainya? kikiki.

sgt jeniouusss bdk ke 4 tuh n lagik jeniooss chekgu sizuka. hihihi. *blushing*. cian, budak 1,2,3 tuh meh kje kat shop lolly hihi coz xdpt smbg phd.

tp jk soklan gituh yg dityr=e kalu nak dpt phd, konpem lol xrela amek phd.hihi



camane hati anda sekarang? da x marah lagiiiiiiik?

UXOP said...

lipan.....
dulu belom kenal,ang pon sama weh..
lgpon Eng sayang kat dia..

Suh check n bgtau subcon saiz bolt n nut pon salah,dh la mls check drawing pastu siap gitau salah subcon n staff kita..

UPMC laptop ada agi?ada org tanya le

UXOP said...

Lol quh,..

haihhh..gelak apa lagu tuh..
dak elok tuk ank dara nih..

amik wuduk,pastu insap jap pastu smbung gelak balik...jgn gelak pontianak dh le

UXOP said...

Lol Quh..
gelak le..takdak sapa nk marah aihhh
ati dh dak marah le..
amboih..3 orng tu gaji dia nk 500 sehari peginapan hotel n keter gen2 warna pinn..muhaahaa

tahap genius seseorang berbeza..sapa jwab dgn pantas dan betul maka dia lah yg bijak..jawapan tu mmg relatif,tahap pemikiran tu yg kita mahu..

LiPaNkEtaWa said...

ooo..
CM ang tu kan semua dia tau..
padan la patner ngn ang..mantap binget gitu..

ahh..
malas la aku bt bisnes ngan ang..
aku musti rugi punye..
dulu punya pun hagham tak setel lg..hukhuk..

UXOP said...

Lipan..
aku dh bayar abih dah la..bayar skit2 tu biasa lah..ang yg nak kaut untung sngt...cuba ang jual menatang tu 300 inggit,mst aku bayar cash tang tu jugak..

Skang CM ang tuh patner dgn Wan..selalu kene taruk dgn Wan..aku ingt ni last projek pastu Eng mst dak amik dia dh..kalu Eng baek ati n kesian mugkin dia amik agi

Islamic Clock