Saturday, June 6, 2009

heppp...bonsai ..nippon

Ni tempat keje Incik Uxop..hehh..dlm utan belantara kn..woshhh! camna tenet nk ada line,tipon pon jap ade jap senget pastu lip-lap & gol..Owhhh..arini nk mao citer keje sbb cootii..
Smlm lps amik anak sedara kt K.Nerang, balik update skit belog kul 12mlm & tgk belog2 kamoo di hati..ntah bila dh gelap tk sedar..pastu solat subuh..

Arini dh janji nk gi umah kawan lama di Tobiar, Pendang..satu kampung dh jd member,cam org kampung sana lak..bila gi sana mesti malooo sbb layanan diorang tu dh lebey2 sgt..mcm saya ni YB lak..eh.ehhh..tp tujuan saya kesana sebenarnya nak jumpa Tokey Hona Enterprise S/B..Paksu Adi Botak & Osmanie (kwn baek termasuk mak dia ckali)..ehhee..P.Su Adi ni buka kedai landskap N bonsai..
Dulu kami keje sekali kat Anak Bukit.Dia sub-con saya, sbb dia melayu maka saya bnyk tolong nak bagi dia naik skit utk kerja landskap..kelasss gitew,Engineer jaga lanskap.pelik kn.

Tp dh kat2 akhir projek, dia kene kelepet dgn PM & CM aku (bangsa cina)..so..sbb itu saya terpaksa ajar cina2 tu dgn mengambil langkah resign di sana..padan muka diorang,terhegeh-hegeh nak naikkan gaji saya...sowiiii..u r late for dats..saya cukup benci bila kerja nak tipu orang je..dh la untung banyak,lagi nak kelepet org..Dh sampei sana..aduhhyaiii..cantik2 nya bonsai2 & pasu kt situ..Oh my God..kemere lupa lak nak bawa..ayooyoo..so xde pix tuk bonsai yg cantik tu..
Kul 12tghari sembang2 sekejap,pastu gi makan then balik ke Tapak semaian lagi..Untuk menolong lagi minat aku & usahawan melayu, maka I belilah satu bonsai cute ni dgn rega RM80 inggit,walpon nk bg discount tp aku dak mao..takut dia rugi lak..skit je tu..kul 3 balik Jeniang N tido sat..


Ni lah dia bonsai jepun cute yg dimport dr Nippon telah di sopping oleh Incik Uxop..banyak agi murah2 tp Rupiah kurengg lak..ohh..kene jual cd balik ni...sesape berminat..meh le no tipon..ekeekee..opss..leh aju komen kat cni..jgn tanya lebey..nnti jawapan cincai je..

Mulai skang belog ini telah dimadukan dgn bonsai jepun ni..tp belog pinn kamoo dekat di hati tetap di hati...Incik Uxop tetap follow kamoo..heppp..I'm sowiiii..

14 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waaa... im firstttt komen kat shini.. ekekek.. bangga.. selalu jd org tgh2 jer.. dak pom yg terlastt..


puyooo.. sangat comey pokok itu? nak free volleyh x? nak letak kat umah bawu nnt *__*

t leh la lol letak dalam toilet? pokok tu idup kan kat toilet?? muhahaha.

dekat di hati? cam kenal jak ayat tu. I POLO U UGAK LA..ngee.

CikYana(",) said...

out of topic:-

kalo nk kek
kna dtg beraya nnti ek
lebih dr sepotong pun bole
xde hal nye
ngeh2 :P

nk pos laju jauh lor
tkt xsmpt smpai sne..
posmen da mkn dulu..
hahahahaha

UXOP said...

Lol..
Uxop pon bangga bangat sama kamoo..nah amik cd lagu indon satu..hihi..

Pokok bonsai itu mmg khas utk kamoo..tunggu masa nak singgah je..

Dia haiwan pelbagai alam.leh idup di ceruk2 umah, toilet, dlm akuarium dan dpn kedai sana..janji jirus air je..

Tengs bebanyak Lol..jgn maloo2 k..nnti nk singgah kedai Lol,nk beli penedol extent sbb sakit pinggang dok jirus bonsai..rendah sngt..kamoo tunggu yaa..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waaa... adiah cd indon? cd inul daratista ke pak? muhaha


huwaaa.. cian kamoo.. tu r len kali tanam pkok kelapa, tinggi tuh.. xyah nak duduk2 ag time siram.

oke, lol bagi extend, kamoo bagi duit n percuma bonzai oke?

UXOP said...

Cik Yana..
Opcoz kek tu tk sempat sampai cni sbb puan yg nak pos tu dh makan abes sblom pos kn kek tu..posmen pon dpt bau je..hehe..nmpk pon dh sedap kek tu..agaagaa

UXOP said...

Lol..
Cd Rhoma Irama le..muhaaha..sowii.
Nah amik cd ayat2 chenta tuk Lol..

okeh puan Lol..extend + duueett singgit duaploh sen ditukar dgn bonsai..pastu tolak sket2 antaran k..ekeekee..

pokok kelapa kene siram air 1 lori..dak mao ahh nk tanam..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cd mengayat cinta xda ke? temou cd ayat2 chenta, hero ayat2 cinta mahu la.. si FAHRI tuh.

huwaaa.. kalu cenggitu ghupenye, lolly UP hantaran.weeeeee.

demand? kamoo temou pokok rendah2.lol bagi pokok tinggi.. itu pom temou.hoho

UXOP said...

Lol..
ayat2 chenta bisa diatur..kene blaja sastera agi ni..cekguuu Lol sila ajar sy ye..
autograp si Fahri tu ade le..tp kene secan dulu..

aiseh..naek ke?xpe2..kecik je tu..
janji kamoo setuju..

dak demand aihh..demam je sbb nnti kelapa nk ke parut kt kedai lol, bonsai pon nk kene siram kt kedai Lol gak..mana satu eh?..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

agagag. bisa dipelajarin pak.. tp yurannya mahal, kalah harga hantaran 4 org pompuan volleeyyhh?
hehehe.

haha. jgn lak kaum krabat kamoo kata cikgu lol ini PISAU CUKUR koz letak hantaran mahal2. agagaga.

baik parut klapa la kat kdai lol.. kalu siram air kat bnzai tuh.. bil air kot2 naik lak.. so, siram kat umah bang uxop je la ye. allalalalaa.

UXOP said...

Bisa..bisa..bisa di atur Nyonya Lol ..
Masakan akoo leh ulang-alik 2 tmpt 1 masa..kene jd superheroes dulu ahh..
bonzai tkyah siram sbb tunggu hujan turun je le..ngeee..

LiPaNkEtaWa said...

incik uxop,

aku punya bonsai mana??
ang jgn bt lece weh..
admin block dh nek no, aku nk balik jaga archi la weh boleh??
haha..


http://chada79.multiply.com/
..n a t u r e i n m o t i o n..

UXOP said...

Lipan..
ko ni mana satu nak..
archi work blom start..duitt xde..
Eng pon dh pening la..

Anonymous said...

http://iphonewild.net/ http://www.iphonewild.net/

how to get rid of acne scars
acne.org
how to get rid of acne
adult acne
home remedies for acne
acne scars
home remedies for acne
baby acne
adult acne
how to get rid of acne scars
how to get rid of acne
home remedies for acne
acne.org
baby acne
cystic acne
best acne treatment
acne scars
best acne treatment
best acne treatment
home remedies for acne
how to get rid of acne
http://creditcardconsolidationloans.webs.com
hotelsintbilisi.webs.com

Anonymous said...

Recommended Pages:
bad credit debt consolidation loan
debt consolidation loans bad credit
bad credit consolidation loans
unsecured debt consolidation loans
bill consolidation loans
bill consolidation loans
bad credit debt consolidation loan
bad credit debt consolidation loan
bad credit debt consolidation loans
unsecured debt consolidation loan
unsecured debt consolidation loans
unsecured debt consolidation loans
bad credit debt consolidation loan
bill consolidation loans
bad credit debt consolidation loan

Islamic Clock