Tuesday, May 19, 2009

Catitan Harian Yang Kurennng Bersemangat

.....................................
Line broadband di sini (Sik) amat lemah dan kurang bermaya..wai!!
Mungkin sudah masa utk mengangkat kaki pergi dari sini...


Diari semalam (18.5.09)...

Kul 6.30 pg - solat subuh.pastu gerak anak saudara solat lak..

kul 7.20 pg - gi ngantar dia kt tmpt praktikal di Tajar Const.Sdn Bhd,Alor setar..

kul 8.15 pg - smpai sana..pastu gegas semula ke Sik..Arini ada agenda penting..

kul 8.30 pg - dok atas h-way..tiba2 masa buka tingkap keter,tiket tol melayang kuar.berenti kutip balik tiket kat atas jalan..malu sioot..

kul 9.10 pg - smpai site opis..boss dh smpai.dia ajak naik keter ke tempat meeting room..

kul 10 pg - meeting start..aku sbgai presenter aritu just present ala kadar je..mood nak keja dah kurang..kemajuan dh lambat..masuk bulan ni dh 5 bulan payment xde..alasan penjawat awam yg sepatut sign cek blom balik makan angin..kene tunggu lg..aku tak paham diorang serius ke tidak menjalankan tanggungjawab utk kerajaan dan rakyat..ni projek gomen, tapi kalu dh tahap mcm ni masih pikir perut sendiri..smpai tak ingat berkhidmat utk rakyat...hati aku dh bara masa present laporan..Jurutera Daerah dh perasan emo aku (JD tu senior aku kt UiTM)..dia pon bersuara slow sj..aku wat tak tahu..semua isu bersangkutan di hadap kat aku..aku jawab acuh tak acuh..gilaa..time masalah berbangkit suma tengok aku..isu VOP,isu teknikal,isu tanah (ni lah PTG bila keja tak mau keja),TNB,pekerja mogok,program keja utk lanjutan masa dan mcm2..macam aku sorang yg keja kat situ.Main-con pon terpingga-pingga...

kul 1.30 tghari- masa makan..JD dtg dan jabat tangan..bgtau dia bertukar ke JKR Penang Barat Daya..dgn suara perlahan dia minta maaf sbb xsempat nak tolong..

kul 2.30 ptg - boss datang jumpa dgn muka masam gtau yg penjawat gomen ni teruk,janji dari minggu lepas smpai skang masih xde apa2..kami dh pening..duit nk pusing keja xde..

kul 4.30 ptg - otak aku dh letih dgn benda2 gini yg selalu sangat berlaku..bila nak sign cek payment mesti alasan cuti,makan angin dan tukar pegawai baru..low efficient and not responsible..nak sign pun kene minum kopi sekali..sungguh malu dgn bangsa lain...

kul 8-9 mlm - gi maen badminton di dewan MCA Gurun..dgn kaum cina..kami bersahabat tak kira bangsa..janji boleh cari makan bersama-sama..dia nak mengata belakang tentang bangsa aku apa bulih buat kalu dh gitu perangai kita...

8 comments:

pink_butterfly said...

alahaii...

entri diari plak ye...

bz nya cik abg sorg nih.

paling lawak kena kutip tiket tol tu atas jln.hahaha....

LiPaNkEtaWa said...

isk3..
sekian toi aku kat ang..
CM ang tu dok nganga ja ka kat sn?
kata chekap sgt bt keja..
PM pon sama..keh2..
aku gak yg untung sbb blah awai..
aku dh tau dh benda camni nk jadi..


http://chada79.multiply.com/
..n a t u r e i n m o t i o n..

UXOP said...

Yann..
Ntah apa2 lak N3 ber-diari ni..
Masa tulis tu mgkin tgh pening.ngeeee..

Mesti la malu Yann oiii..pakai semat-semat tiba2 kene kutip tiket atas jalan lak..

UXOP said...

Lipan..
Hahaaahaa..
CM Cam Mengong dah..otak dia dh senget kat tunang dia...kau citer keter mst dia selit citer keter tunang dia,kau citer umah pon dia kuar citer umah tunang dia..apa kessss.prangai cam kanak2 5 tahun.

Keja ni dh tak tahan lama..tunggu masa nak ja ni..
Kau tak balik ka?Singapore ada pa..buang karan ja..

hanis said...

malu.. memang memalukan

LiPaNkEtaWa said...

ang taktau aku la ni dok capai kemuncak kerjaya..keja best, enjoy, bos pun sporting..gaji pun baek..suma ni aku xdpt ms kat sn..
haha..ang jgn la jeles ngn CM tu..
keh2..

http://chada79.multiply.com/
..n a t u r e i n m o t i o n..

UXOP said...

Hanis..
Harap2 Hanis sihat & ok semuanya..
Hurmmm..opkoz teramat lah malunya sbb tiket tu melayan-layan masa nak kutip tepi jalan h-way..mgkin diorang ingat nak tangkap katak le...

UXOP said...

Lipan..
Kemuncak kau tu kena kawen ler..aku baru balik kuala nerang ni weii..apa citer?

Islamic Clock