Friday, May 29, 2009

Spotcheck diri

Syukur Alhamdulillah..Bila dah balik kampung ni,tgk parent n family berkumpul reramai.Rasa macam tak mao balik Kedah dah..I ingat nak jual air jagung kat psr mlm je..tak pening kepala gitew..or jual cam Cik Lolly postkan kat N3 terbawuu beliau..sumpah dak mao jual benda tu..malooo..
Sekarang masa nak menilai diri balik..adakah aku sombong,jahat dan lupa diri/asal usul..exactly saya amat sedey bila someone has told me that...."awak ni berlagaklah",awak pentingkan diri sendiri dan high class level"..

Errr..salah kah aku kalu just bagi opinion & take care kat dia..awak patut bawa abang awak kat private hospital sbb sana lebih baik services berbanding gomen punya.Mahal skit takpa lah,janji tak sakit sangat..then something yg tak terduga berlaku..she replied " awak takpa lah gaji banyak,kalau awak nak berlagak dgn sy baik tak payah"..erkkk...hati ku dirobek-robek..seingat aku,aku tak pernah hina org miskin,OKU dan org bawahan aku..sah kan nak hina, nak marah pon sesekali tidak..hormat diri org,senyum dan cakap lembut adalah cara aku selama ni..cuma kelemahan aku ialah percayakan org 2x je..1 lps dh bagi peluang berubah,then for third 1 I'm sorry..no excuse..baik belah sblom aku karate..ekeekee..tapi lepas tu kalu dia minta maap,hati ni sayu n meleleh airmata,maka aku musti lupakan sengketa tu..sbb tu boss n staff bawahan gitau..aku dak pernah nampak kau marah,staff silap je kau gi tolong n settle..pelik tul

Ahh..biar lah orang nak beranggapan begitu..kalu aku sombong mgkin aku dh xmao balik kg,tak kenal org tua dan member2 lama yg kerja kampung ..tapi wat apa nak gi sombong N berlagak dgn org yg kurang daripada kita..tak de pekdah ehhh..baik aku ajak diorang gi minum kedai kopi sekali..lagii chantekk punya..
Maafkan penulis sbb kisah lama ni menyebabkan penulis sentiasa sayu dan beringat-ingat..I love my kampung..harap2 ada keja kat cini/KL..ehehee

2 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wohaaaaa..

jual air kat pasal mlm lagik untunggg ma darik jual pad itu. hoho.

takpe bang uxop.. asal kt tahu diri kt yg sbenarnya suda. owg salah anggap biasala tuh. komunikasi kt xsampai pada owg tuh..jadik owg akan salah anggap lew. shabooowwwwwwww k.

meh jual air kat tnh merah! hahaha.

UXOP said...

Lol..
baek Cik Ustazah..sy ahaboow je..
sbb komuniksai dak smpai tu yg bermasalah besor..
Lol tulung booking tapak satu..

err..smlm ms otw balik sesat kat redland..nak kelik kot jln lama pasir mas,tp dh tersasar ke bandar redland..maloonye aku..

Islamic Clock