Saturday, May 23, 2009

Monogami berkasih..dari fikiran penulis je..

(gambar tak berkait ya tp emmm romanticnye..)

Aku tak pasti samada istilah ni dah gunapakai atau tidak...monogami berkasih...

2 malam lepas, sempat aku tengok citer sweet n romantic - Four weddings and a funeral lakonan Hugh Grant (dia sempoii n berkarisma) dan Andie MacDowell..Di sini dlm citer istilah monogami berkasih mengambarkan seorang lelaki yang mempunyai ramai girlfriend tetapi bukan utk memain kerana dia nak cari satu cinta sejati sblom berumahtangga.
Dia amat menghormati gurl2 dia.Tujuan dia adalah utk mencari cinta sejati dlm meneruskan kehidupan walpon dia akui mmg susah nak jumpa sebenarnya.Dia amat mengagumi sesiapa saja yang akan berkahwin kerana mengganggap ia satu tanggungjawab yang berat dan berani.Akhirnya dia jumpa cinta sejati di upacara perkahwinan sahabat nya tapi gurl tu akhirnya kawen dgn org bangsawan dan kaya.semasa dia menghadiri majlis kawen awek sejati tu, sahabatnya meninggal dunia di majlis tersebut.di situ dia dapat satu pengajaran bahawa nak cari cinta sejati amat sukar kerana masa yang ada amat terhad (akan mati) dan dia berputus asa lalu nekad nak kawen dgn gurlprend lama dia..
Semasa majlis kawen dia, awek sejati tu datang dr Amerika (laki tu dok di Britain) N gitaeu yg dia dh divorce dgn org kaya tua tu..Akhirnya laki tu rela ditumbuk oleh kekasih lamanya semata-mata nak dapat cinta sejatinya..
Aku tak pasti samada monogami berkasih ni elok atau tak sbb dia kawan reramai semata-mata nak cari cinta sejati..kaum pompouan kan mudah terguris..tapi mesti kena wat lagu tu sbb benda ni akan menentukan dgn sapa kita nak hidup bersama..erkkk..mengarutnya aku..heheehee
Opkoz nk cari pasangan idup kene tgk ilmu agamanya,familynya dan budi pekerti dsb..tapi kalu dh ditentukan mcmana pon kene redha..syukron..syukron..

2 comments:

LiPaNkEtaWa said...

yang ang dok jiwang2 sgt skang ni pehal? dh gatai sgt nk kawin ka?
haha..

http://chada79.multiply.com/

UXOP said...

Lipan..
Ni khas utk kau la..
err..CM nk kawen tahun depan bulan 2..dia nak kau jd pengapit dia..aku dak mau jdi sbb mgkin dh belah dari sini..

Islamic Clock