Friday, May 15, 2009

Hantu galah yg degil

2004 - projek Pembinaan The Binjai Kondominium KLCC...Bangunan 2 Blok 40 tingkat..

Kawasan tu mmg bersebelahan KLCC ..Aku ditukar kesitu dr projek Kondominium Berjaya Central Park,Jalan Ampang (owner Berjaya Group) kerana disana kompeni aku mengalami masalah pengurusan yg tak berapa baik..projek lewat & rugi dari kontrak asal..aku dihantar utk membantu management disana.

Too much things to think...I've done my job greatly but in a half way because someone doesn't want to see me success and cut my leg (bukan potong kaki tapi cantas n tikam belakang..hehe)..Hohhh..ni bukan tuk N3 ni...



Di projek The Binjai itu mmg mengalami masalah yg pelbagai..tower crane putus tali kabel,skylift yg selalu rosak (cuba pikir kene menapak ke tingkat 36 naek tangga..mammposs),diganggu setan2 yg dok kat building tu dan kemalangan2 biasa..



Jadi pada aritu ada aktiviti konkrit sampai 6 pagi..so..aku kene standby..kerja tahap gila - 24 jam sehari dan 28hari sebulan..2 ari je cuti..success mean to sacrify all what u have (time,energy n enjoylife)..

Tgh syok2 dok menjalankan aktiviti konkrit tetiba tower crane rosak plak kul 3 pagi..paderhal malam semalam pon dh rosak..ku capai walkie-talkie...

"srettt..srett..Abg Abu..pehal tower crane xmao gerak..operator nk buang *** ke?srett..srett"aku tanya.

"srett..Kalu buang *** takkan lama sngt..kren dh kiok le.belakang mesin dh berasap."terang abg Abu,operator kren..

"Kan semalam dh repair..takkan dh rosak balik."kata aku.
"Abg perasan ada makhluk hitam bulu lebat dan tinggi kat belakang motor mesin kren td.Masa tu la kren ni xmau bergerak,pastu tiba2 berasap kat belakang,"gtau abg Abu..

"Lor..takkan benda tu ganggu lagi.bukan dh panggil bomoh ke,"jelas aku.
"Tak jadi le tu.Ingat dh mengamok apa.Benda tu dok tunggu kat belakang tadi.Tiba2 tali kabel rasa berat nak jalan.Aku ingat tong konkrit lebih muatan jadi tekan minyak lebih skit utk nagkat naik.Rupa-rupanya menatang tu yg sekat tali ..hmm..berasap la mesin motor kabel tu."terang abg Abu..

"Kalu gitu turun cepat2 le..saya tunggu kat skylift ni."kata aku.
"Apa plak..aku dh turun.skang aku dh ada bawah kt opis ni,"kata abg Abu.
"Abes,tinggal saya dan geng konkrit je lah kat atas ni..baik punya mmber,"kata aku.
"Aku turun kot skylift tu..tp jalan kesana gelaplah..ada org ikut aku td..ingtkan kau dan geng2 tu,"kata abg Abu.

Masa nak smpai ke skylift tu yg teruk sbb kena lalu ruang gelap dan menyeramkan..dh la tempat org jatuh pun kat situ...Jadi aku pun buat2 donno je bila lalu kat situ walaupun aku perasan menatang tu ada follow kat belakang..

Masa nak turun dgn skylift tu plak,tiba2 dia punya button down tk mau nyala..mmg sah benda ni nk main2..apa lagi terpaksa lah menapak turun dgn geng2 kerja konkrit dari tingkat 36 ke tingkat 2...setiap tingkat tinggi 3.5m..bayangkan...gila punya hantu..degil sungguh nak nyakat kami...

Esok pengurusan panggil bomoh yg agak bagus dan terus pindahkan menatang tu..

By the way..kalu nak tahu tempat tinggi mmg selalu jin dan syaitan suka duduk..kekadang menatang tu berpeleseran lalu merentasi tempat2 tinggi cam bangunan tinggi..

2 comments:

pink_butterfly said...

huhuu....

rama2 mmg pnakot!


tp suka bca citer2 seram.

saja nak mnakut2kan diri sndiri.

hehe...


citer la lg...

UXOP said...

Yann..
okeh2..nanti nak citer pocong.
tp minggu ni mood mmenulis tk berapa clear..bz dgn keja agi..
broadband freq pon slow..

Islamic Clock